Boek Passie en Palet

De bloemrijke wereld van Janneke Brinkman-Salentijn

B
laderen door het boek van je leven is zoiets als wandelen in de natuur. Je staat vooral stil bij de lichte plekken en je haast je voorbij het donker. Graag wil ik u in Passie & Palet laten kennismaken met wat mij beweegt, mijn geschiedenis, mijn huis en tuin, mijn inspiratiebronnen uit wetenschap en kunst, en mijn vak, het botanisch schilderen. In de natuur zie ik zo veel moois dat ik alles wel mee naar huis zou willen nemen om te bewaren en vast te leggen. Het blijft een uitdaging om de schoonheid van een bloem of plant over te brengen op eenvoudig wit papier. De heldere, briljante kleuren van aquarelverf lenen zich uitstekend om het frisse, tere en transparante van bloemen weer te geven. En vaak zijn in zo’n geval mijn ogen groter dan mijn penseel kan bijbenen. Met dit boek wil ik een ode brengen aan harmonie en schoonheid, die ik zowel in mijn schilderwerk als in mijn huis en tuin probeer vorm te geven. Ik hoop dat ik u kan inspireren om te genieten van wat echt de moeite waard is en zich juist openbaart in de kwetsbaarheid en schoonheid om ons heen.

Over Passie en Palet

KARIN EVERS tekende luchtig en tegelijkertijd nieuwsgierig makend gedetailleerd het levensverhaal van de ondernemende JANNEKE BRINKMAN-SALENTIJN bij haar vele botanische prenten in dit boek op. Fotograaf JAN VERLINDE nam haar vakkundig voor de lens op haar tocht langs de polders van haar jeugd, haar huidige leven tussen tekenvellen en penselen en te midden van de vele alledaagse producten (zoals agenda’s, beddenlakens en serviesgoed) die worden geïllustreerd met haar bloemenaquarellen. In haar huis vol bloemen kunt u zo een kijkje nemen in een kleurrijk mengsel van haar schilderijen, representatieve en andere verplichtingen tussen de bedrijven door, lekker koken voor familie en vrienden en vanuit haar tuin mee wandelen door haar studentikoze woonplaats. Bloemen spelen de hoofdrol in talrijke wetenswaardigheden over de botanische schilderkunst en een ruim overzicht van haar eigen prenten. Voor wie al gewend was aan haar columns in het weekblad MARGRIET biedt dit boek een schat aan nieuwe informatie. En voor wie in cultuur en natuur een evenwicht zoekt tegen de haast en de grote of kleine zorgen van elke dag is het evenzeer een bron van veel kijk- en leesplezier.

Details

ISBN: 978-90-5897-763-2
NUR-code: 454
Woninginrichting Formaat: 275 x 290
Afwerking: Gebonden | stofomslag
Druk: 1 + 2 Aantal pagina’s: 160
Uitgave: Uitgeverij Terra online bestellen

Interviews & artikelen