Ronald McDonald huis Leiden

Janneke is ambassadeur van het Ronald McDonald huis in Leiden. Daarvoor is ze 10 jaar vice voorzitter geweest.

Meer informatie vindt u op: www.kinderfonds.nl

Wat is een Ronald McDonald huis?

Dicht bij elkaar

Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen. In een Ronald McDonald Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in het nabij gelegen (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. De meeste Huizen staan op loopafstand van het ziekenhuis, zodat ouders binnen een paar minuten bij hun zieke kind kunnen zijn. Sommige Huizen, zoals Den Haag en Arnhem, zijn zelfs bovenop het ziekenhuis gevestigd. Dat het Huis zo dichtbij is, geeft niet alleen ouders, maar ook kinderen een veilig gevoel

Management

Het dagelijkse reilen en zeilen in een Ronald McDonald Huis valt onder de verantwoordelijkheid van het management. Het management bestaat uit een manager en één of twee assistent-manager(s). Zij zijn de enige betaalde medewerkers en krijgen ondersteuning van een grote groep vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt en het Huis op orde blijft.

Vrijwilligers

Mede dankzij de belangeloze inzet van de vrijwilligers ontstaat de bijzondere sfeer die een Ronald McDonald Huis tot een thuis maakt. De vrijwilligers houden de gemeenschappelijke ruimten schoon en doen de algemene was en strijk van het Huis. Tijdens de werkzaamheden ontstaat vaak een spontaan gesprek met de gasten die in het Huis logeren en zo wordt op een natuurlijke wijze een luisterend oor geboden.

Interviews & artikelen